Nye hvalpe på vej !!!

Jeg gik i løbetid lørdag den 23. april 2011 og den 28 var jeg på vej til Spanien. Efter flere blodprøver blev jeg parret med min nye spanske kæreste som er ingen ringere end internationale multi champion Staffgold Peacewalker. Han er bror til min ex-kæreste Internationale multi champion Staffgold Guns Maker og en rigtig charmetrold. Vi fik elsket helt vildt torsdag den 5. maj 2011 første gang tidlig morgen/nat på et fortorv i en romantisk spansk landsby. Klokken 4 helt præsis fik jeg første omgang staff-love og igen to gange. Han var en rolig dygtig elsker og jeg håber jeg er meget gravid. Der skulle helst ligge lidt over fyrre så ville mange af dem som venter bliver tilfredse. Jeg selv tror jeg får otte som jeg jo gjorde på mit første kuld i 2009.
Jeg er sund og rask. Min form er i top og min madplan følges til punkt og prikke hver dag. Jeg får 4 måltider om dagen og de er hjemmelavet og speciel sammensat til mig. Min mor og far spare bestemt ikke på noget og det har tidligere givet mig 14 velskabte sunde hvalpe.
Der er nogen som har ventet over et år på mit c-kuld og dem takker jeg for tilliden til. Jeg skal gøre alt jeg kan for at gøre jer lykkelige. I næste uge bliver jeg scannet så ved vi med sikkerhed om det er luft eller hvalpe jeg har i maven... Hilsen Mille

Se lige det fjæs. Det er min 2011 kæreste. Han er sku en steg...

Seks Hvalpe er budt velkommen til livet !!!

Tirsdag den 4. maj sent præsis 23:20 startede Mille med at blokke ud. Det vil sige gøre sig klar til fødslen. Dette kan tage rigtig mange timer og det var vi forberedt på idet hun sidste år brugte næsten 25 timer til det.
Vi gjorde alt klar og satte os godt til rette i sofaen med film, slik og masser af kaffe. Tiden gik og Mille skiftevis halsede og sov. Hun spiste masser af mad og drak vand. Hun ville også gerne med ud og gå tur. Ikke helt normalt hvis man læser og høre fra andre. Men vores Mille hund er noget ganske særligt. Hun tager alt så roligt og i balance. Hun er tryg og nyder livet. Mocca var også i stuen og hun synes at lide med Mille. I hvert fald lå hun tæt og holdt øje med Mille og hendes opblokning.
Klokken 17:40 onsdag den 5. maj på dag 63 gik vandet pludseligt. Mille var helt rolig og Cliff sad ved hende på stue gulvet som var lavet om til fødestue. Masser af tæpper og håndklæder samt ca. 25 grader.
Der var ingen veer eller uro og klokken 18:05 pressede Mille den første hvalp ud. Det blev en velskabt pige på 310 gram. Sidste år var Mille ca en time om hver hvalp denne gang fik vi noget at se til. De små kom glat der ud af.
Mille er en nem tæve at arbejde med og hjælpe. Hun venter fint til man har modtaget hvalpen og klippet navlestrengen. Så går hun i samarbejde med at slikke og ordne hvalpen. Hun får den lagt til og de sutter med det samme. Når hun så går i gang med næste hvalp så må vi meget gerne sidde og hygge med de andre hun har født.
Den næste kom til verden 18:30 og var også en smuk pige. Så kom drengen 19:10 og 19:52 ankom endnu en pige.
20:25 og 21:28 blev tiderne for de sidste to. I alt ankom seks hvalpe basser og man må sige de var meget ens og smukke. Alle er meget mørk bridle. Ville gerne kalde dem sorte men jeg ved at der kommer lidt brindle i. Lige som dem fra sidste år. De var lysere ved fødslen og blev meget mørkere med tiden.
Ialt ankom 5 tæver og 1 han. Ikke lige just den fordeling vi havde "bestilt" smil men moder natur bestemmer.
Alle hvalpe er afsat og det har de været længe før Mille blev parret. Faktisk har efterspørgslen på dette kuld været over et år.
Mille har det strålende. Hun fodre sine hvalpe med næringsrigt mælk og kærlighed. Mocca vores selv avlede tæve fra A-kuldet må meget gerne være i nærheden og sågar hygge med hvalpene. Vi glæder os til Mocca kan tumle rundt med dem i haven.
Mille har tabt alle sine flotte hårde muskler. Hun giver alt hun har i kroppen til de små. Vi fodre hende hver 3 time døgnet rundt og skal nok få sulet tilbage på hende snarest.

Lørdag 24. april 2010

Mille er i dag på sin dag 52. Hun vejer over 24 kg og maven er 76 cm. Den er begyndt at faldt ned og de små bevæger sig flittigt under maveskindet. smil.
Mille var til dyrlægen i torsdags. Hun fik sin herpes vaccine og blev undersøgt. Vi besluttede ikke at scanne. Hun er meget besværet og stor.
Sidste gang fik Mille otte velskabte hvalpe og hun var ikke så stor som hun er denne gang. Men intet er jo sikkert før vi ser resultatet af maveindholdet i uge 18 hvor hun forventes at føde. Det kan jo ske hun føder før hvis der ikke er plads nok. Men vi holder hende i ro og håber det hele sker som planlagt.
Mille er glad og nyder opgaven at lave hvalpe basser. Hun er en stjerne og vi elsker hende for vildt.
Staffgold i Spanien glæder sig også til at se de små. De melder at den lykkelig far Marksman ser frem til billeder og video.

Lørdag 17 april 2010

Vi er i dag på Milles 45 dag. Max 18 dage til fødsel. Mille har det strålende og hun vokser kraftigt der ud af.
Maven måler 74 cm og lysken 65. Hendes vægt er nu 23,25 Det er så spændende at vi næsten ikke kan vente mere. Vi føler os så klar til at modtage de små. Mille er større end første gang på samme tid. Vi skal til vores dyrlæge Birgitte Schjøth på torsdag for at få den sidste Herpes vaccine samt en lille hurtig scaning. smil.
På onsdag skal Mille have den første panacur tablet. Det er for at sikre de små mod at blive født med orm. Vi gør alt vi kan for at højne standarten på sundheden og vi kan med garanti sige at der ikke bliver sparet på noget som helst.
Hvordan Mocca og Mille takler denne nye udfordring med hvalpe i huset er spændende. Vi håber Mocca for lov til at være lege tante for de små.

Mille og Mocca tager her en slapper sammen. Billedet er taget i marts efter første parring i Spanien

Millehunden er nu 39 dage henne !!!

Mille blev parret 4 og 5 marts. Hun blev konstateret drægtig tirsdag den 30. marts ved scaning.
Hvor mange små staff børn der ligger og venter på livet kunne vi ikke med sikkerhed fastslå men der er i hvert fald nogen. Vi må vente spændt. Ifølge de fine data man kan hente på nettet så forventer vi fødslen mellem den 2 og 6 maj. Vi glæder os for vildt og Mille bruger alt sin tid på at sove og slappe af.
Hun er større denne gang end sidste gang. Hendes mave er 7 cm større og lysken 2 cm. Man skal nok ikke lægge for meget i det men vi kunne rigtig godt tænke os 8 eller 10 hvalpe. Ikke for at tjene flere penge men for at der er et fint kuld at sammenligne i. Vi opdrætter et kuld om året og bruger sindsyg mange penge på parring, drægtigheden og på hvalpenes otte uger hos os. Vi opdrætter kun fordi vi mener vi kan gøre racen som helhed bedre og lykken er sku at se sådan en heldig familie der får en ny livsven med hjem herfra. Nogen siger der er synd hvis en tæve får så mange hvalpe. Hmmm Hvad gør man så i naturen og hvorfor er de i stand til at få mange hvalpe hvis de ikke skulle kunne klare det. Mille fik otte sidste gang og hun opflaskede dem alle fra dag et og til de rejste hjemmefra. Det tager på en tæve sådan et kuld hvalpe men de kommer sig på rekord tid og kan i det virkelig liv i virkeligheden parre hver løbetid. Jeg ved godt vores indendørs hunde lever i vores hjem men man må aldrig glemme at de er dyr og burde være sunde og raske til livet og det at skabe liv. Hos os får vores tæve dog kun 2 kuld max 3. Og det forudsætter alt er gået som det skal og hvalpene er knaldhammrende sunde og uden fejl.
Vi er ved Mille døgnet rundt og vi støtter, fodre og hjælper alt det vi kan. Desværre har vi helt lukket for ventelisten til dette kuld. Sorry.... Håber i alle vil følge med alligevel..

Multi Champion York House Marksman. Farmand til de nu 39 dage gamle staff børn som ligger lunt i maven på Mille

Vi flyver til syden for at opleve ægte Staff love

I dag har Mille været til den første blodprøve og tallet i dag var 1,5. Det vil sige at hun er et stykke fra sin ægløsning. Næste blodprøve foregår hos vores spanske dyrlæge på onsdag den 3. marts. Efter bogen skulle det så være på 3 og støt stigende. Hvis Mille gør som man forskriver i parringsmanualen, smil, så skulle Mille være klar til parring på lørdag. Vi parre altid tre gange så det bliver sku tæt på vores planlagte hjem rejse. Men vi er vant til et spændende liv med vores dyr. Mille er ikke til at regne ud og det beviser jo bare at det er levende dyr vi har med at gøre. Det bevidner også at man kan have så mange teorier man vil og læse diverse lærebøger. Natur er natur. Uomtvistelige facts.
Vi sørger for at holde vores hjemmesider opdateret. Denne Millehunden og vores kennel hjemmeside purestaffs.dk

Her er Mille selv som en lille hvalp september 2006 - Nu skal hun snart være mor for anden gang i sit liv.
Skrevet 1 marts 2010

Mille har det med at overraske

Mille har altid været sin egen. Hun holder ikke de normale tider og regler for løbetider og man kan bestemt ikke planlægge noget som helst efter hende. Vi havde forventet løbetiden nummer to efter hvalpene i marts 2009 omkring november senest december. Men nu står der sku januar 2010 på kalenderen og Mille er stadig ikke i løbetid. Vores kufferter er pakket og vi er klar med dankortet til bestilling af rejsen sydpå så snart hun starter. Vores spanske dyrlæge har varmet udstyret til alle blodprøverne og vores venner i Kennel Staffgold er klar til parringen.
Vi har helt utroligt mange som venter på hvalpe fra dette kuld og vi kan meget snart forhåbentlig sende dem alle beskeden om at vi er rejst for at opfylde deres forventninger.
Mille er i topform igen og hun er bestemt klar i både sind og krop til denne parring. Hun har forandret sig meget og er blevet "voksen" - Det er skønt at opleve hende med hendes moder rolle. Hun gør det virkelig godt. Mocca bliver slikket og elsket hver dag. Mille er bare verdens bedste staff mor og vi elsker hende og Mocca over alt på denne jord. Alle i verden burde leve med en staff.. Så ved man hvad livet er om

Mille 3 år og 4 måneder. Her januar 2010

Så fødte jeg et pivdyr !!!

Mille fødte jo sine otte smukke velskabte hvalpe den første marts 2009. Hun ammede dem alle til de var otte uger. Derefter fortsatte Mille med at amme Mocca som vi beholdte til Mocca blev 12 uger. Det var en kamp at få Mille til at stoppe med at amme. De to hyggede sig med det begge to og Mille fortsatte med at have godt med mælk. Den 22 juli kom Mille i løbetid og her i oktober den 2 skulle hun så have "født" hvis hun var blevet parret på den 10 dag i perioden.
Mille "fødte" og hun har mælk igen i sine patter. Hun har født et pivdyr som hun hygger med. Mocca får hende heldigvis på andre tanker ved at hun konstant kræver sin mors opmærksomhed i leg og hygge.
Underligt nok at tæver kan bilde sig ind at de er gravide og føde men sådan er naturen åbenbart.
Mille er den fødte staff mor og vi er overbevist om at hun elsker den rolle. Hvis alt passer som planlagt og tidligere løbetider skulle Mille gå i sit livs 6 løbetid november/december 2009 og det er så der hun bliver parret med sin nye elsker Multi Champion York House Marksman som lever i cølibat i Spanien frem til Mille melder sin ankomst.

Mille 3 år og 1½ måned
Oktober 2009